• Futbalové stretnutie NAJ tímov

          • FOTOALBUM 

            V sobotu 10.júna 2023 sa v Čiernom Balogu konal finálový turnaj siedmich NAJ tímov – Beňuš, Šalková, Michalová, Brusno, Brezno, Čierny Balog A a Čierny Balog B. Naši chlapci nesklamali a umiestnili sa na krásnom 2.mieste. Stretli sa tu aj s našimi bývalými hokejovými reprezentantami a hráčmi NHL – Vlastom Plavuchom a Rišom Zedníkom. Z rúk Riša Zedníka si prevzali medaile a pohár. Radosť chlapcov bola preveliká a 2.miesto si si užili naplno. Gratulujeme!

        • Futbal v meste
          • Futbal v meste

          • Futbal v meste je celoslovenský turnaj vo futbale pre mladé futbalové talenty do 11 rokov (deti narodené 2012 a neskôr), ktorý sa koná na netradičných miestach, priamo na námestiach či verejných plochách uprostred rušných miest. Turnaj sa koná od konca apríla do augusta 2023 v celkovo ôsmich mestách na Slovensku. Naši štyria malí futbalisti sa 10.júna 2023 zúčastnili street futbalového turnaja v Banskej Bystrici, ktorý sa konal na parkovisku pred OC Terminál. Veľkým zážitkom pre nich bolo stretnutie s Marekom Hamšíkom a ďalšími vrcholovými športovcami.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • FOTOALBUM

            Aj v našej škole sa uskutočnila medzinárodná matematická súťaž KLOKAN. Do súťaže sa prihlásilo 69 žiakov, ktorí si museli na svoje výsledky počkať. Ale o to viac sa tešili zo svojho úspechu. Naši „Úspešní riešitelia“ sa zaradili medzi 20 % najúspešnejších žiakov na Slovensku a vysúťažili si pekné ceny a diplom.
            Medzi nich patrili:
            Jakub Ivanko z 1.triedy, Michal Krnáč, Matej Sabo a Barborka Nosková z 2.triedy, Filip Knižka a Bibka Baranová z 3.triedy, Tomáš Gažúr a Lukáš Marek Pôbiš zo 4.A triedy, Lila Hrablayová zo 4.B triedy, Michal Vigoda a Peter Dekrét zo 6.triedy, Samuel Lilko zo 7.triedy a  Jasna Hrablayová z 8.triedy.
            Tým, ktorým sa darilo menej neostali v hanbe, ale odišli s účastníckym diplomom, ceruzou alebo perom Talentída.
            Všetkým súťažiacim gratulujeme aj my a tešíme sa z ich úspechu!   KG

          • Mažoretky

          • FOTOALBUM

            Predstavujeme Vám naše mažoretky, ktoré trénujú iba druhý mesiac a svoju premiéru zažili v sobotu 3.júna 2023 na futbalovom zápase na ihrisku vo Filipove.

        • Futbalová sobota
          • Futbalová sobota

          • FOTOALBUM

            Sobotné popoludnie sa 3. júna na ihrisku vo Filipove nieslo futbalovou atmosférou. Najskôr si zahrali naši mladí futbalisti TJ Slovan Beňuš medzi sebou a potom proti Polomke. Všetky odohrané zápasy vyhrali, z čoho sa oni ale i diváci veľmi tešili. Za odmenu si pochutnali na pizze, kofole a iných dobrotách.
            Potom na ihrisko nastúpili muži TJ Slovan Beňuš vs. Sokol Braväcovo v sprievode aj s našimi mladými futbalistami, brankári s rozhodcami. Do rytmu im hrala hymna, ktorá sa niesla celým ihriskom. Pre všetkých to bola veľmi príjemná chvíľka a naši chlapci si to užívali naplno. Aby toho nebolo málo, ako čerešnička na torte, bolo vystúpenie mažoretiek v krásnych kostýmoch – Mišky, Ninky, Emky, Zojky, Bibky, Emky, Elišky, Simonky, Sárky, Lindy – dievčat z 5. a 3. triedy. Svojim vystúpením vyčarili úsmev každému divákovi na ihrisku.
            Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tomto krásnom popoludní podieľali!!!

            KG

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            riaditeľstvo Základnej školy Beňuš Vám oznamuje, že dňa 8. júna 2023 (štvrtok) bude z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov skrátené vyučovanie.

            Žiaci sa budú učiť riadne podľa rozvrhu, avšak hodiny budú skrátené na 30 minút. Šiesta vyučovacia hodina bude končiť o 11,30 hod., žiaci sa môžu po skončení hodiny ísť naobedovať. ŠKD bude riadne fungovať.

        • Na Orave dobre, na Orave zdravo, ale na Orave, ale na Orave, hej švárnych chlapcov málo...
          • Na Orave dobre, na Orave zdravo, ale na Orave, ale na Orave, hej švárnych chlapcov málo...

          • FOTOALBUM

            ... zneli slová piesne v našom autobuse. Veď čo by to bol za výlet, keby si naše deti nezanôtili. A tak so spevom a dobrou náladou sme stúpali až hore na Oravu. Celou cestou nás obklopovali krásy nášho malebného Slovenska. A Orava je veru plná krás.

            Prvú krásu sme objavili v Múzeu oravskej dediny, v Zuberci.Deti spoznali život ľudí v minulosti. Videli ako žili roľníci, želiari, šoltýsi, kováči, pastieri. Nazreli do kováčskej vyhne, hrnčiarskej dielne, sypárne, lisovne oleja. Dych im vyrazil krásny Kostol sv. Alžbety. Menšie obavy mali, keď prechádzali márnicou, veď kto by nemal J.
            Všetky príbytky, boli odkúpené, rozobraté, prevezené a nanovo poskladané v múzeu, ďalšie boli vybudované ako kópie pôvodných stavieb. Zdobili ich krásne muškáty, v ohradách sa pásli ovečky. Dedinkou pretekal krištáľovo čistý potok Studená.
            Na chvíľu sme sa cítili ako v rozprávke. V oravskej dedinke by sme pokojne strávili aj celý deň, ale nás čakala ďalšia oravská krása, v Oravskom Podzámku – Oravský hrad.
            Ten bol vybudovaný nad riekou Orava ako „orlie hniezdo“. A veru pri pohľade naň sme museli poriadne zakloniť hlavu.
            Nadšení sme prišli k hradnej bráne, kde nás nevítali sprievodcovia a sprievodkyne, ale zábudlivá princezná Nezábudka, ktorej sme dali sľub, že jej pomôžeme nájsť stratené rozprávky. A veru sme aj hľadali. Na našej rozprávkovej ceste sme boli v rozprávkach:
            O štyroch kozliatkach, Alica v krajine rozprávok, Zlatovláska,či Cínový vojačik  a postupne sme z nich vili krásny rozprávkový venček. Ten sme vrátili, s našou princeznou Nezábudkou, Kráľovi rozprávok, ktorý nás obdaroval sladkou odmenou.
            Po zdolaní hradných výšok sme sa rozlúčili s rozprávkovými postavami.
            Pod hradom sme si pochutili na hradnej zmrzline a nakonieeeeeec ...
            ... sme si urobili radosť v stánkoch plných vecí, ktoré nám a našim najbližším urobia radosť. Posledný pohľad na rozlúčku sme venovali hradu a spokojní sme sa mohli vydať na spiatočnú cestu domov.

            Veď nie nadarmo sa hovorí: „Všade dobre, ale doma najlepšie“.
             

        • MDD na Hrade Strečno a v „Rozprávkovom lese“
          • MDD na Hrade Strečno a v „Rozprávkovom lese“

          • FOTOALBUM

            Je  štvrtok 1. júna 2023, Medzinárodný deň detí. Najväčšie poklady života „deti“ majú svoj sviatok. Patrí sa im prichystať darček. Deťom z I. stupňa sme  zorganizovali pri tejto príležitosti školský výlet. Deň zaliaty slnkom sa priam núkal navštíviť niektorú z krás Slovenska. So žiakmi 1., 2. ročníka a 4. B triedy sme ich v tento prekrásny deň  absolvovali niekoľko. Navštívili sme hrad Strečno a Rozprávkový les v Nezbudskej Lúčke.

            Romantická zrúcanina hradu Strečno, ktorá dominuje nad stuhou Váhu,  nás milo  prekvapila. Zaujímavý výklad mladého sprievodcu Lukáša nás na chvíľu  zaviedol do obdobia stredoveku. Jeho atmosféru sme prežívali vďaka rekonštrukcii hradu. Prezreli sme si nádvorie, kuchyňu, jedáleň, mučiareň, kaplnku i najvyššiu vežu.  Dozvedeli sme sa zaujímavé fakty o najznámejšej historickej osobnosti, ktorá na Strečne žila, Žofii Bosniakovej. Hlinená kópia Žofiinej múmie tvorí súčasť stálej expozície, inštalovanej v kaplnke hradu. Neopísateľné boli i výhľady z hradu na prekrásne okolie pozdĺž rieky Váh. Nadšení a plní dojmov sme sa ponáhľali do Rozprávkového lesa v Nezbudskej Lúčke. Do tejto malebnej obce, na okraji pohoria Malá Fatra, sme sa dostali kompou. Jazda kompou je zážitkom pre malých i veľkých. Po malej chvíli sme sa ocitli na druhom brehu  rieky Váh a ponáhľali sme sa za postavičkami z rozprávok. Práve našim najmenším je venovaný Rozprávkový les v obci. „Býva“ v ňom množstvo postavičiek, ktoré deti poznajú zo slovenských, ale aj zahraničných rozprávok. 3 prasiatka, vlk, čo zjedol babičku, žabí princ, drak, víly a princezné,… Presne tak, ako si to pamätáme  z detstva. Tieto a mnohé ďalšie rozprávkové bytosti nás  čakali v Rozprávkovom lese. Keď sme ich zbadali, zabudli sme i na dosť dlhú cestu pešo, ktorú naše deti zvládli na jednotku.

            Aký by to bol výlet bez nákupov suvenírov? Nechýbali ani na tomto výlete. Deti behali, kupovali a tešili sa. Ešte niekoľko jázd na kolotočoch, sprevádzaných výskotom detí, podčiarkol celú atmosféru nášho školského výletu.

            Čas rýchlo ubehol a my sme sa unavení, ale plní dojmov a pekných zážitkov  vrátili do autobusa a tešili sa na cestu domov. Veríme, milé deti, že sa Vám páčilo a že Váš MDD si budete dlho pamätať.

            My, pani učiteľky, sme sa tešili spolu s Vami! Boli sme šťastné, ako ste to perfektne zvládli. Pochváliť by sme Vás chceli za Vaše dobré a slušné  správanie počas celého dňa. Najspokojnejšie sme boli, že sme sa bezpečne dostali domov a že  pri stretnutí s rodičmi Vaše tváričky zdobila spokojnosť  a úsmevy.

             

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            riaditeľstvo Základnej školy Beňuš Vám oznamuje, že dňa 2.júna 2023 bude z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov skrátené vyučovanie. Žiaci sa budú učiť riadne podľa rozvrhu, avšak hodiny budú skrátené na 30 minút. Šiesta vyučovacia hodina bude končiť o 11,30 hod., žiaci sa môžu po skončení hodiny ísť naobedovať. ŠKD bude riadne fungovať.

        • Pravda o drogách - prednáška
          • Pravda o drogách - prednáška

          • FOTOALBUM

            Žiaci 2.stupňa absolvovali prednášku Pravda o drogách. Občianske združenie Bez drog prináša protidrogové prednášky a materiály pre školy, diskutujú s nimi o tom, čo všetko môžu DROGY spôsobiť im samotným, ich priateľom, ich rodine…

            Hlavným cieľom prednášky je dosiahnuť u ľudí POROZUMENIE toho, prečo DROGY škodia a že pre nikoho nie sú skutočným riešením bežných problémov.

            Veríme, že žiaci sa budú vedieť v budúcnosti správne rozhodnúť, že drogy brať NEBUDÚ.

             

        • Hrali sme sa s lesníkmi
          • Hrali sme sa s lesníkmi

          • FOTOALBUM

            Hra je najprirodzenejšia súčasť života detí. Deti sa hrajú veľmi rady, preto pobyt v prírodovednej učebni, LS v Beňuši, im všetkým urobil veľkú radosť.

            Hrali sa so zvieratkami, rastlinami a chtiac, nechtiac si preverovali svoje poznatky o prírode. Zabavili sa aj pri súťažiach, v ktorých si preverili svoje pohybové zručnosti – nakŕmili medveďa loptičkami a zistili, k akému zvieraciemu skoku sa dá prirovnať ich skok. V závere boli deti odmenené darčekmi lesnej pedagogiky.
            Po celý čas sa deťom s veľkou láskou a nadšením venovali zamestnanci OZ Horehronie Zuzana Gažúrová a Matej Bajúz. Patrí im od nás za ich ochotu veľké poďakovanie.
            Veríme, že naša návšteva nebola poslednou a tešíme sa s nimi na ďalšiu spoluprácu.
            Aktivity boli súčasťou projektu Les ukrytý v knihe, do ktorého sme sa zapojili.

        • Slávik Slovenska 2023 – okresné kolo
          • Slávik Slovenska 2023 – okresné kolo

          •  

            FOTOALBUM

            V utorok, 23.mája 2023, sa milovníci folklóru a ľudovej piesne stretli na okresnom kole celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne Slávik Slovenska 2023. Centrum voľného času v Brezne rozozvučali ľudové piesne.

            Súťažiaci sa predstavili s dvoma piesňami, pričom jedna musela pochádzať zo Spevníčka Slávik Slovenska 2023. Jedna z interpretovaných piesní  bola prezentovaná s hudobným sprievodom a druhú pieseň odspievali speváci bez sprievodu, a capella.

            Hodnotenie mladých talentovaných speváčikov nebolo jednoduché, pretože úroveň spevu každým rokom rastie, čo všetkých veľmi teší. Porota kládla dôraz na intonáciu, rytmus, prednes, výber piesní i celkový dojem. Hoci bolo rozhodovanie náročné, zvíťazili tí najlepší.

            Našu školu reprezentovali žiaci vo všetkých troch kategóriách a stali sa i úspešnými. V I. kategórii (1. – 3. ročník ZŠ a ZUŠ) si Miško Krnáč, žiak 2.ročníka, vyspieval pekné 2. miesto. II. kategóriu (4. – 6. ročník ZŠ a ZUŠ) zastupovala Elka Gáborová, žiačka 6. ročníka, na našej škole nový spevácky talent. Hoci sa neumiestnila na prvých troch miestach, spievala veľmi pekne, prekonala samu seba a ukázala svoj spevácky potenciál. V III.kategórii (7. – 9. ročník  ZŠ a ZUŠ) naša žiačka 8.ročníka, Lujza Anna Pôbišová, zaujala porotu  a umiestnila sa na peknom 3.mieste. Gratulujeme a veríme, že spev Vás bude ešte dlho sprevádzať  a robiť Vám, Vašim blízkym, i našej škole, život krajším. Urobili ste  našej škole dobré meno svojim pekným spevom, prejavom a oblečením v krásnych krojoch. Vzdali ste  tak poctu nášmu ľudovému bohatstvu a tradícii, ktorá sa uchováva i vďaka Vám, milí naši žiaci. Ďakujeme!

            Touto cestou by som sa chcela poďakovať i veľmi ochotným rodičom a starým rodičom, pánom Marekovi Pôbišovi, Michalovi Krnáčovi a Jánovi Krnáčovi,  za spoluprácu a hudobný sprievod.

            Spevom prinášate šťastie a radosť. Keď spievate, žijete život naplno. Spev lieči a povznáša. Prosím, neprestávajte spievať!

             

        • Zázračná cesta králika Eduarda
          • Zázračná cesta králika Eduarda

          • FOTOALBUM

            Na cestu za králikom sa 22.mája 2023 vybrali naši žiaci 1. stupňa. Cestovali za ním do DJGT vo Zvolene a ich cesta nebola márna. Brány divadla ich vítali a pozývali na rodinnú rozprávku o dobrodružnej ceste králika Eduarda za strateným domovom.

            Mnohé útrapy a lúčenia, ale najmä bytostne ľudskí priatelia menia jeho porcelánové srdiečko a Eduard začína lepšie chápať, čo je pre neho skutočne dôležité a čo znamená mať niekoho úprimne rád.
            Tak ako všetky rozprávky a rozprávkové cesty končia šťastne, tak aj Eduardova a naša skončila tiež.

            Deti obohatené divadelným prostredím, efektami, kulisami a skvelými hereckými výkonmi s úsmevom na tváričkách opúšťali priestory divadla a mesta Zvolen. S džavotom v autobusoch sa vracali späť do školy.

          • Moja obec – Naša škola

          • FOTOALBUM

            Nie je žiadnou novinkou, že žiaci našej základnej školy sa snažili, snažia a veríme, že aj naďalej budú snažiť šíriť dobré meno našej obce Beňuš a našej milovanej Základnej školy v Beňuši.

            Bolo tomu aj 17. mája 2023, kedy sme sa zúčastnili súťažnej prehliadky v ZŠ Pohorelá. Našou prezentáciou sme divákom predstavili historické budovy bývalých základných škôl, učiteľské zbory a aktivity žiakov a ich učiteľov v minulosti. Vďaka spomienkam zapísaným v našej školskej kronike sme mohli súčasným deťom priblížiť školské časy z minulosti.
            A tak by sme chceli poďakovať a zablahoželať žiakom: Sofii Sabovej, Lukášovi Marekovi Pôbišovi, Lile Hrablayovej, Simone Murgašovej a Samuelovi Kochanovi za snahu, ochotu a vzornú reprezentáciu školy. Žiaci sa v Pohorelej umiestnili na krásnom druhom mieste.
            V neposlednom rade patrí poďakovanie pani učiteľkám, ktoré žiakov pripravovali a vedeniu školy za pomoc, spoluprácu a podporu.

        • Stretnutie s rodičmi, trochu inak...
          • Stretnutie s rodičmi, trochu inak...

          • FOTOALBUM

            Blíži sa koniec školského roka, čas hodnotenia úspechov, či neúspechov žiakov. V záujme zlepšiť si výsledky je dôležité vedieť spolupracovať. Žiaci, učitelia a rodičia, to sú tí ľudia, ktorí by mali mať snahu spolupracovať, pomáhať si, vzájomne sa počúvať a rešpektovať. Spolu znášať dobré i zlé. V tomto duchu sa nieslo stretnutie s rodičmi 15.5.2023 v II. triede.
            Slová sú niekedy zbytočné, nepadnú na úrodnú pôdu, ale dôležitejšie sú činy. Preto sa na tomto stretnutí podieľali i žiaci. Boli v triede spolu s rodičmi. Ukázali sa a predviedli „v priamom prenose“. Recitovali, spievali, čítali svoje vytvorené vety a básne, tancovali. Tí odvážnejší sa trochu i rozhovorili. Ukázali, ako im to ide. A rodičia? Mohli sa pozerať, počúvať, i tešiť sa, niektorí možno i zamyslieť sa, čo by mohli zmeniť. Mali možnosť zistiť v čom je ich dieťa dobré, alebo v čom trochu zaostáva. Videli, ktoré je smelé, pohotové, ktoré hanblivé, smutné, ktoré úprimné, pravdovravné a priamočiare. Tak, ako to robia deti v tomto veku. Niektoré sa vžili aj do úlohy rodiča a pokúsili sa slovami vyjadriť pocity rodičov. Bolo ich menej, veď je to ťažké, no našlo sa pár odvážnych. Touto cestou by som chcela svojich žiakov pochváliť, správali sa veľmi slušne a veľmi sa snažili. Chceli sa ukázať v tom najlepšom svetle, mnohí sa i prekonali, premohli trému a vystúpili. Mňa veľmi potešili a verím, že aj rodičov. Najmä mamičky, pretože naše malé „vystúpenie“ bolo určené im, veď len deň pred našim stretnutím bol Deň matiek.

            Darček pre mamičku, prianie a objatie, potom malé pohostenie pre deti a pekné popoludnie bolo za nami. Deti svojím vystúpením rodičov i dojali, mnohým sa objavili  slzy v očku. Prevažoval  však úsmev a dobrý pocit, ten sme si uchovali a odnášali domov.

            triedna pani učiteľka

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • FOTOALBUM

            „Matka je tá, ktorá môže zastúpiť všetkých ostatných, no ktorej miesto nezastúpi nik iný.“ (Kardinál Mermillod)

            Možno aj pre túto výnimočnosť im bol venovaný špeciálny a výnimočný deň. Už tradične patrí druhá májová nedeľa oslave materstva. Tento rok pripadol tento sviatok, Deň matiek, na 14. mája. Naši žiaci sa na tento deň pripravovali v predstihu. Vyrábali darčeky, vymýšľali básničky, písali pohľadnice, učili sa pesničky, tančeky, a to všetko pre nekonečnú lásku k týmto nenahraditeľným bytostiam.

            Žiaci 3. a 4.B triedy boli svojim kultúrnym programom potešiť všetky mamy, ale aj staré mamy v obci Beňuš a Braväcovo. Nebol to pre nich jednoduchý deň, ale bola to len malá obeta v porovnaní s každodennou obetou našich mám....

            vyučujúce 3. a 4.B triedy

          • Les ukrytý v knihe: Tajomstvá lesa

          • FOTOALBUM

            Každý rok je venovaný inej téme a tohto roku lesní pedagógovia z Národného lesníckeho centra vo Zvolene zahalili magický 13. ročník projektu do TAJOMSTIEV LESA, plného neprebádaných skrýš a záhad. Prečo sú dutiny stromov vhodné pre lesné tvory? Kde sa ukrývajú zvieratá? Prečo je hlucháň hluchý? Kedy má ostať tajomstvo tajomstvom a kedy je dobré ho odhaliť? Na tieto a ďalšie otázky sa pokúsili nájsť odpovede účastníci projektu. S tajomstvom lesa súvisia hádanky a  práve tie  školáci vytvárali v rámci sprievodnej aktivity projektu.
            Naša malá základná škola sa nachádza v lone prírody, preto aktivity s ňou súvisiace našich žiakov vždy oslovia. Bolo tomu aj 12. mája 2023, keď pri vstupe do tried deti vítal informačný panel s prezentáciou, ktorá žiakov 1. stupňa informovala, že počas dňa budú objavovať lesné tajomstvá. To však ešte netušili, že ich budú odhaľovať s lesnými pedagógmi Ing. Jánom Václavíkom a Ing. Zdenom Citterbergom.

            Aktivity, ktoré si pre nás páni pripravili realizovali v piatich triedach 1. stupňa. Začali odhaľovaním tajomstva – rozprávaním o obyvateľovi lesa, ktorého je veľmi vzácne, alebo až nemožné stretnúť pre jeho plachosť. Deti zaujali svojimi vlastnými zážitkami s hlucháňom a rozprávanie doplnili krátkym filmom Poďte s nami do lesa, ktorý vyrobil Slovenský poľovný zväz. https://www.youtube.com/watch?v=r4dF5DpQFjI

            Druhou aktivitou, ktorou pokračovali v odhaľovaní tajomstiev, bolo čítanie príbehu Miroslava Sanigu pod názvom PREČO HLUCHÁŇ RANOSTAJ VSTÁVA V LESE PRVÝ, z knihy Rozprávky z pod Čierneho kameňa. Prváčikom prečítala rozprávočku pani učiteľka, v ostatných triedach sa lesným pedagógom pochválili so svojimi čitateľskými schopnosťami všetky deti individuálne.

            V tretej aktivite si preverili svoje čítanie s porozumením a znalosti o lesných zvieratách a hlucháňovi. Vďaka príbehu vedeli správne pomenovať jednotlivé časti tela hlucháňa a naučili sa rozoznať jeho fázy tokania. Taktiež sa dozvedeli odpoveď na otázku: “Prečo vstáva hlucháň už v noci?“ Spoločne s lesníkmi vypracovali úlohy v pracovných listoch a na záver si vyfarbili obrázok hlucháňa.

            V poslednej aktivite odhaľovali tajomstvá deti. Rozprávali o zážitkoch, ktoré zažili so svojimi rodičmi, starými rodičmi a súrodencami pri potulkách prírodou.

            Lesníci sa našim žiakom venovali počas celého dňa, v rámci piatich vyučovacích hodín. Svojou prítomnosťou a ľudským prístupom deti obohatili o nové poznanie a spestrili im ich vyučovací proces za čo im patrí veľké ĎAKUJEME.

          • Finále futbalového turnaja o "Pohár generálneho riaditeľa ŽP Podbrezová"

          • 12.mája 2023 sa konalo finále futbalového turnaja o "Pohár generálneho riaditeľa ŽP Podbrezová", do ktorého sa kvalifikovali naši malí futbalisti 5.mája 2023. Vo finálových zápasoch sa stretli so žiakmi zo ZŠ s MŠ Pionierska 2 v Brezne, ZŠ Predajná a ZŠ s MŠ MPČĽ v Brezne - Mazorníkove. Chlapci statočne bojovali a získali krásne 2.miesto s finančnou odmenou 200 €. Filip knižka bol ocenený ako najlepší brankár turnaja.

            Chlapcom gratulujeme a spolu s nimi sa tešíme z ich úspechu!

      • Nechci byť človekom, ktorý je úspešný, ale buď človekom, ktorý za niečo stojí.
      • Albert Einstein
      • Miluj všetkých, dôveruj málokomu, neubližuj nikomu.
      • William Shakespear
      • Študent nie je nádoba, ktorú treba naplniť, ale fakľa, ktorú treba zapáliť.
      • Carl Rogers