• Opäť príjemný deň v Šumiaci
          • Opäť príjemný deň v Šumiaci

          • FOTOALBUM

            Príjemné prostredie, krásne vyzdobená škola a milý pedagogický personál už tradične vítajú účastníkov  recitačnej súťaže v Šumiaci. V tomto roku bola aj príroda v súzvuku s názvom súťaže Jar Kláry Jarunkovej, lebo jarné slnko nás taktiež pozdravilo svojimi hrejivými lúčmi. A vyšlo aj načasovanie – súťaž sa uskutočnila 28. apríla, presne v deň narodenia uznávanej a oceňovanej autorky detských kníh, rodáčky z Červenej Skaly, Kláry Jarunkovej.
            Šestica zástupcov našej školy sa medzi recitátormi z celého regiónu, ale aj z Banskej Bystrice nestratila.  Reprezentovali nás: v  I. kategórii Tomáško Gažúr  (poézia), Janka Janková (próza) – 2. miesto. V II. kategórii Emka Mišečková (poézia) – 2. miesto, Miško Vigoda (próza) - 3. mesto. V III. kategórii Samko Lilko (poézia) – 1. miesto a Adelka Javorčíková (próza) – 2. miesto. 

            Po opadnutí súťažného napätia a vyhlásení výsledkov sa všetci účastníci presunuli do rodného domu spisovateľky, kde si počas veľmi erudovaného výkladu pána Františka Ďurčenku pozreli zariadenie bývalého poštového úradu aj mnohé zaujímavosti zo života Kláry Jarunkovej.

            V mene školy recitátorom blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu beňušskej školičky.

          • McDonald´s Cup

          • McDonald's Cup je celoročníková postupová súťaž školských tímov určená chlapcom aj dievčatám, ktorých účasť je v družstve povinná. Futbalové tímy sa postupne kvalifikujú z vlastných školských kôl, ďalej postupujú cez kvalifikačné a regionálne kolá do okresných kôl. Víťazi okresov a regiónov sa stretnú v ôsmich krajských kolách.

            Do tejto súťaže sme prihlásili aj našu školu a tak sa chlapci a dievčatá 27.apríla 2023 zúčastnili okresného kola v Brezne. V silnej konkurencii 8 družstiev (niektoré aj zo športových tried), len s jednogólovým rozdielom, obsadili naši žiaci a žiačky krásne 2.miesto.

            Školu reprezentovali: Zara, Pačesová, Sára Šajgalíková, Christian Caponetto, Filip Knižka, Dominik Rafaj, Bruno Gajdoš, Lukáš Marek Pôbiš, Marko Gonda, Lukas Kocúr a Marko Libič. 

            GRATULUJEME a ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

            Poďakovanie patrí aj pánovi Milanovi Šajgalíkovi, ktorý futbalistov trénuje.

        • Prvé, druhé aj tretie miesto v okresnom kole MO
          • Prvé, druhé aj tretie miesto v okresnom kole MO

          • Matematická olympiáda je najstaršia predmetová olympiáda pre žiakov základných a stredných škôl. Žiaci v nej majú za úlohu riešiť príklady zamerané na schopnosť logického úsudku. Výsledkom často nie je číslo, ale dôkaz. Je potrebné podrobne zdôvodniť myšlienkový postup riešenia. Aby sa žiaci dostali do okresného kola, musia správne vyriešiť aspoň štyri zo šiestich náročných úloh v domácom kole. Tento školský rok to zvládli štyria žiaci – Nina Nimmerfollová a Michal Vigoda z 5. ročníka, Samuel Lillko zo 7. ročníka a Jasna Hrablayová z 8. ročníka. V okresnom kole riešili tri úlohy, za ktoré mohli získať 18 bodov. Úspešnými riešiteľmi okresného kola sa stali traja z nich. Ninku od tohto titulu delil len jeden bod (získala ich 8), a preto aj ona môže svoju premiéru v tejto súťaži považovať za úspešnú.

            V kategórii Z8 súťažili dvaja žiaci. Jasnička sa tak delí o prvé miesto a za tri správne vyriešené úlohy získala 16 bodov.

            V kategórii Z7 súťažilo šesť žiakov. Samko sa s jedenástimi bodmi umiestnil na treťom mieste.

            V kategórii Z5 súťažilo 17 žiakov. Miško obsadil s jedenástimi bodmi krásne druhé miesto.

            Našim matematickým hlavičkám srdečne gratulujeme a ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu našej školy!

                                                                                                             p. uč. Lilková

        • Pytagoriáda – okresné kolo
          • Pytagoriáda – okresné kolo

          • Byť rýchlym sa nie vždy vyplatí! No v matematickej súťaži Pytagoriáda je to priam potrebné. Kombinácia šikovnosti, rýchlosti a predovšetkým matematického myslenia pomohla aj našim žiakom uspieť v okresnom kole tejto súťaže.

            V kategórii P3 súťažilo 44 žiakov. Do okresného kola postúpili traja tretiaci a všetci boli úspešnými riešiteľmi. Filip Knižka obsadil 1. miesto. Získal 24 bodov (14 + 10 bodov za čas). Christian Caponetto získal 22 bodov (12 + 10) a obsadil 4. – 5. miesto. Simonka Murgašová mala 20 bodov (13 + 7) a patrí jej 11. – 12. miesto.

            V kategórii P4 súťažilo 79 žiakov. Z našich jedenástich štvrtákov sa stali štyria úspešnými riešiteľmi. Najviac sa darilo Jakubovi Šimonovi Kerpčárovi a s 21 bodmi (11 + 10) sa umiestnil na 2. mieste. Sofia Sabová mala 19 bodov (10 + 9) a obsadila 13. miesto, Tomáš Gažúr mal 17 bodov (12 + 5) a skončil na 15. mieste a Lilke Hrablayovej s pätnástimi bodmi (11 + 4) patrí 23. miesto. Byť úspešnými riešiteľmi okresného kola sa tento rok nepodarilo M. Gondovi, F. Baliakovi, R. Zubákovi, L. Tokárovej, L. M. Pôbišovi, D. Ďurišovej a T. Brndiarovej.

            V kategórii P5 súťažilo 36 žiakov. Jediný zástupca našej školy Michal Vigoda tento rok nebol úspešným riešiteľom. Rovnako sa nedarilo ani Matejovi Vigodovi a Samuelovi Lilkovi v kategórii P7.

            V kategórii P8 sme mali dve súťažiace. Táto kategória mala bohaté zastúpenie a spomedzi štyridsiatich ôsmich súťažiacich Jasna Hrablayová obsadila 7. miesto. Mala 13 bodov (11 + 2 body za čas). Úspešnou riešiteľkou sa však už nestala Vanessa Zahorcová, no za svoj výsledok sa tiež nemusí hanbiť.

            Kompletné výsledky nájdete TU.

          • Ekosúťaž v Polomke 2023

          • FOTOALBUM Ekosúťaž v Polomke 2023.

            Ak chcete krásu vidieť, treba si prírodu chrániť. To znelo v Základnej škole Polomka, ktorá zorganizovala aj tento školský rok Ekosúťaž. Súťaž plnú farieb fotografií, výtvarných diel a výrobkov z odpadového materiálu. Súťaž plnú slov v básňach a príbehoch. Súťaž plnú vedomostí, ktoré si preverili na kvíze žiaci troch družstiev štvrtákov z Beňuša, Heľpy a Polomky v stredu 26. apríla 2023. Okrem vedomostí v teste, tajničke a triedení odpadu, priamo na mieste vyrábali nápadité výrobky z odpadového materiálu. Súťaž vedomostí sa zmenila na príjemné stretnutie detí, ktoré ukázali svoj vzťah k prírode a postoj k jej ochrane. Víťazmi sa stali všetci. A ako dopadli naše práce?

            V literárnej časti súťaže - vlastná tvorba,  v 3.kategórii obsadil Samuel Lilko zo 7.triedy 1.miesto (poézia) a Jasna Hrablayová z 8.triedy 2.miesto (próza). V časti výrobky z odpadového materiálu získala v kategórii 1. - 3.ročník 2.miesto Janka Janková z 2.triedy s výrobkom „ Alžbeta – parník“. Vo fotografickej časti súťaže získala v 2.kategórii 2.miesto Lea Žofčinová zo 7.triedy a v 3.kategórii získala 3.miesto Adela Javorčíková z 8.triedy.

        • Slávik školy 2023
          • Slávik školy 2023

          • FOTOALBUM

            Je piatok 21. apríla 2023. Deň nám ponúka dary jari plným priehrštím – teplé slnečné lúče hladia, zelená tráva láka rozbehnúť sa a spev vtáčikov, akoby i nás chcel rozospievať. Nedali sme sa dlho prehovárať a v tento pekný deň sa na našej škole spievalo. Pekne, veselo, jemne, radostne, no hlavne od srdca sa vôkol nás niesli tóny známych ľudových piesní. Naši žiaci sa zúčastnili súťaže  „Slávik školy 2023“. Súťažili v troch kategóriách a sme veľmi potešení, že ich máme, našich „SLÁVIKOV“, stále dosť. Dnes, nabralo odvahu postaviť sa na pódium a spievalo 40 žiakov. Tento počet nás milo prekvapil a spoločnou piesňou „Spievanky, spievanky", ktorá sa ozývala celou školou, utvrdil, že sa u nás v škole ešte spieva. Milí naši speváci, ďakujeme.

            Ako to dopadlo? Pre nás sú víťazi všetci, lebo, len ten, kto sa na pódium postaví, pocíti, že to nie je vôbec ľahké. Vyhodnotenie si môžete pozrieť TU. Porota to nemala ľahké, najmä v prvých dvoch kategóriách. Okrem diplomov sa rozhodla udeliť i ceny poroty a čestné uznania. Víťazom gratulujeme! Veríme, že nás budú pekne reprezentovať v okresnom kole v Brezne, budeme im držať prsty!

            Pekný úvod dňa je za nami. S peknou piesňou sa cítime tak sviatočne. Tento deň si to i  zaslúžil, veď je Deň Zeme. A tak tieto dve udalosti spojil spev, pokúsili sme sa, aby nie len škola, ale i naša Zem „spievala“. Myslíme si, že sme jej to dopriali, keď sme sa spolu vybrali do blízkeho okolia školy a vyzbierali sme smeti. Dobre naladení, s úsmevom a piesňou na perách.

                                       .....aby naša Zem, ešte dlho spievala....

                                       .....aby sme i MY, ešte dlho spievali....                 

                                                                                                                                      ZĽ     

        • Deň Zeme – jarné upratovanie
          • Deň Zeme – jarné upratovanie

          • FOTOALBUM

            22. apríl nie je iba pekný jarný deň, ale už niekoľko desaťročí je to zároveň Deň Zeme. V tento deň si ešte viac ako inokedy pripomíname našu planétu a jej dôležitosť. Život na tejto modrej planéte berieme ako samozrejmosť a (nielen) tento rok by sme za samozrejmosť mali považovať aj investíciu do nej. 

            Jarné obdobie sa nezadržateľne blíži. Naše záhradky a príroda začínajú byť posiate farebnými kvetmi a zelenou trávou. Sneh  už zmizol a odhalil prehrešky voči prírode. Z tohto dôvodu sme sa aj my, učitelia a žiaci základnej školy, rozhodli pomôcť prírode a zapojili sme sa do výzvy Slovenskej agentúry životného prostredia, aby sme vyčistili od odpadkov prírodu, obľúbené prechádzkové miesto, blízke okolie alebo okolie našej školy. Využili sme toto obdobie k pozitívnej zmene v životnom prostredí.

            V piatok 21.apríla 2023  sme sa teda rozbehli rôznymi smermi od našej školy a zbierali odpadky po nevychovaných občanoch, ktorí si stále mýlia našu krásnu prírodu so smetiskom. To by ste sa čudovali, čo všetko ľudia dokážu vyhodiť do prírody.

        • Super florbal pohár 2023
          • Super florbal pohár 2023

          • FOTOALBUM

            Dňa 19. apríla 2023 sa chlapci druhého stupňa zúčastnili florbalového turnaja v Brezne. Chlapci zostavou vzbudzovali rešpekt u súperov. Na ihrisku bojovali, čím si zaslúžili pochvalu aj od iných tímov a v neposlednom rade rozhodcov. Vyzdvihnutí boli za disciplinovanosť, fair-play a dokázali sa vyrovnať aj tým najlepším tímom. Chlapci sa veľmi snažili a nakoniec obsadili 4.miesto. Napriek tomu sme na nich hrdí, pretože sa s hrdosťou popasovali s chlapcami zo športových tried.

        • Zápis do 1.ročníka
          • Zápis do 1.ročníka

          • FOTOALBUM

            Zvonček zvoní, slnko svieti, chodba je už plná detí.

            To sú oni – chlapci, dievky, nechcú chodiť už do škôlky.

            Vyrástli už, veľa vedia, tak ich láka škola a v nej veda.

            Oteckovia i mamičky, tiež sa tešili do školičky,

            srdiečka im silno bijú, ako to ich dietky zvládnu.

            Nebojte sa, my to dáme, spolu veľkú silu máme,

            nemáte sa čoho báť, budeme sa spolu hrať a dúfam, že aj veľa smiať.

            Toto sú úvodné slová, ktoré privítali predškolákov a ich rodičov na zápise do 1.ročníka dňa 18. apríla 2023. Zavítalo k nám 21 zvedavých, možno trošku vyplašených deťúreniec z okolitých materských škôl, v sprievode svojich rodičov.  Život v škole sa im snažili priblížiť druháci a Alex Pôbiš, žiak 6. ročníka, spevom, scénkou na motívy  z knihy Ľudmily Podjavorinskej Čin – Čin a tancom. Zaslúžia si pochvalu, vynaložili veľké úsilie a boli zlatí. Smelo sa pred predškolákov postavili a svojim programom ich určite posmelili pri plnení jednoduchých úloh. Prvá časť zápisu sa odohrávala v priestoroch chodby, kde sme boli všetci spolu – deti, rodičia a pani učiteľky. V druhej časti si pani učiteľka odviedla deti do triedy a tým sme zistili, ako deti zvládnu odlúčenie od rodičov. Podarilo sa, hoci pri vstupe do školy sa na dvoch, či troch tváričkách objavili slzy a deti sedeli s rodičmi, pobyt v triede zvládli i osamote. Práca s interaktívnou tabuľou a úlohy v prvom zošite predškoláka sa podarili. Na deti čakala odmena - farbičky, ceruzka, lízanka, krásne vyzdobený medovník, ktoré si deti pobalili do pekného farebného vrecúška. Pár slov a na rozlúčku a návrat k rodičom.  Tak ako som hovorila v úvode: „Spolu sme to zvládli! “

            Milá pani riaditeľka, pani učiteľky, milé deti a rodičia – ĎAKUJEME!

            Akí budú naši budúci prváci? To ukáže čas. Ako sa nám to podarilo? To musia posúdiť iní. Žiada sa mi len napísať, že sme sa snažili byť modernou a dobrou školou so srdcom a činmi.

                                                                                                                pani učiteľka Zuzka

             

        • Družinári v zime
          • Družinári v zime

          • FOTOALBUM

            „Ani náš školský klub neobišla pani Zima. A čo sme zažili a robili počas troch zimných mesiacov? Nemyslite si, že sme spali zimným spánkom, to nie! 
            Tak sa poďte s nami pozrieť do fotoalbumu, lebo fotky to vyjadria lepšie ako nejaké slová :-).“

            Vaši družinári :-)

             

        • Zápis do 1.ročníka pre školský rok 2023/2024
          • Zápis do 1.ročníka pre školský rok 2023/2024

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov!

            Oznamujeme Vám, že zápis do 1.ročníka pre školský rok 2023/2024 sa uskutoční dňa

            18.apríla 2023 o 15,30 hod. v budove ZŠ Beňuš.           

            Zapísané musí byť každé dieťa, ktoré dovŕši vek 6 rokov do 31.8.2023 a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, bez ohľadu na to, či dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť alebo nedosiahlo školskú spôsobilosť a je uňho predpoklad, že bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Rodičia vypíšu elektronickú prihlášku zverejnenú na webe školy, následne ju vytlačia, podpíšu a prinesú do školy. Ak tak nemôžu vykonať, vypíšu prihlášku priamo v škole. V tom prípade musia prísť na zápis obidvaja rodičia/zákonní zástupcovia dieťaťa. Môžu si ju tiež vyzdvihnúť vopred v škole alebo v materskej škole. Údaje o dieťati, prosíme, vypisujte podľa rodného listu dieťaťa.

            Elektronický formulár bude  sprístupnený od 1.apríla 2023.

            V prípade, že na zápis prinesú vytlačený formulár a zároveň podpísaný oboma rodičmi, stačí ak na zápis príde len jeden rodič/zákonný zástupca.

            Na zápis je potrebné priniesť si so sebou:

            • preukaz totožnosti rodiča/zákonného zástupcu,
            • rodný list dieťaťa alebo jeho fotokópiu (dá sa nahrať v pdf formáte ako príloha v elektronickej prihláške),
            • v prípade dieťaťa, ktoré je v starostlivosti zariadenia pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, doklad o odbornom posúdení pripravenosti dieťaťa na školu (ak ho v čase zápisov už majú),
            • ak je výkon rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu upravený súdom, zákonný zástupca dieťaťa preukáže pri zápise zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti,
            • 15 eur na prvú knižku, sadu zošitov, pracovných zošitov a pomôcok.

            Môžete si so sebou priniesť už vyplnené tlačivá, ktoré budete určite vypisovať priamo na zápise:

            Do 1.ročníka musí byť zapísané aj dieťa:

            • ktoré malo odloženú povinnú školskú dochádzku v tomto školskom roku,
            • ktorého rodič/zákonný zástupca požiadal riaditeľa MŠ o pokračovanie v plnení predprimárneho vzdelávania.
            • Zrušený je odklad školskej dochádzky, o ktorom rozhodoval riaditeľ základnej školy. Ak dieťa po dovŕšení 6 rokov nedosiahne školskú spôsobilosť, povinnosťou rodiča je zapísať ho do základnej školy, ale rodič musí písomne požiadať riaditeľa materskej školy o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Riaditeľ MŠ o tom vydá rozhodnutie. Základnej škole treba doručiť rozhodnutie o tom, že dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní.

            Dieťa je oficiálne zapísané do našej školy až po vydaní rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, ktoré bude rodičom doručené do 15.júna 2023.

            Zákonní zástupcovia, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť zápisu v uvedenom čase, môžu tak urobiť aj v inom termíne, treba si ho dohodnúť na tel.č.: 0486198158, 0911976644.

            Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

            Tešíme sa na všetkých nových žiačikov!

        • Literárny kvíz žiakov 2. stupňa
          • Literárny kvíz žiakov 2. stupňa

          • FOTOALBUM

            Ani v tomto školskom roku sme nezabudli na literárny kvíz, ktorý sa pre žiakov 2. stupňa konal v pondelok 27. marca 2023.

            Z každej triedy bolo vyslané družstvo štyroch žiakov, ktorí si zmerali úroveň svojich vedomostí z literatúry, svoje schopnosti i talent v troch súťažných kolách. Prvá úloha bola zameraná na čítanie s porozumením. Žiaci čítali text a následne odpovedali na otázky súvisiace s prečítaným textom.  V druhej časti kvízu si žiaci vyberali otázky zobrazené na interaktívnej tabuli, pričom hodnota otázok bola 1 až 5 bodov. Z piatich otázok pre každý ročník si mohli vybrať tri podľa vlastného uváženia a ochoty riskovať, pretože so zvyšujúcim sa počtom bodov stúpala i náročnosť otázok.

            V treťom kole súťaže mohli žiaci prejaviť svoju tvorivosť a talent pri transformácii textu, kedy sa pod ich perami menila ukrajinská rozprávka Pán kocúr z Kocúrova na krátku bájku s poučením. Všetky súťažné družstvá usilovne pracovali a nakoniec si miesta rozdelili nasledovne: 5. miesto obsadili siedmaci s počtom bodov 14, 4. miesto získali piataci s 15 bodmi, na 3. mieste sa umiestnili deviataci, ktorí nazbierali 18 bodov, 2. miesto patrí šiestakom s 23 bodmi a 1. miesto si vybojovali ôsmaci, ktorí získali 31 bodov.
            Blahoželáme!

          • Chemická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 30. 03. 2023 sa v Brezne konalo okresné kolo chemickej olympiády kategórie D, pre dva najvyššie ročníky základných škôl. Po rokoch sa nám podarilo pripraviť žiačku IX.triedy, Leu Dolinskú. Lea sa na okresné kolo systematicky pripravovala a napriek vysokej náročnosti sa jej podarilo stať sa úspešnou riešiteľkou a získala pekné 6.miesto.

            Leu preverili dve časti – teoretická a praktická. V teoretickej časti ju čakali pomerne náročné rovnice a jej vedomosti preverili aj chemické výpočty, ktoré nie sú povinnou zložkou učiva a otázky o zlúčeninách a reakciách železa. V praktickej časti ju čakala príprava hydratovaného oxidu železnatého, teda hrdze a určovanie neznámych roztokov. 

            Gratulujeme Lejke a prajeme jej, aby 5. mája 2023 na prijímacích pohovoroch na strednú zravotnú školu, ktoré bude mať práve aj z chémie,  uspela.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • V posledný marcový deň sa v Brezne konalo okresné kolo Geografickej olympiády, v ktorom našu školu reprezentovalo 7 šikovných žiakov:

            • v kategórii E 8. - 9. ročník – Jasna Hrablaová a Samuel Adam Kerpčár
            • v kategórii F 6. – 7. ročník – Alžbetka Gažúrová a Zinka Hrablayová
            • v kategórii G 5. ročník – Miško Vigoda, Zojka Gašperanová a Peťko Dekrét

            Naši žiaci dokázali to, že majú perfektný prehľad a v silnej konkurencii získali krásne umiestnenia.

            V kategórii najstarších žiakov  Jasna Hrablayová získala 5. miesto, stala sa tak úspešnou riešiteľkou a najlepšou ôsmačkou v kategórii.

            V najsilnejšej kategórii 6. - 7. ročníka obsadila Alžbetka Gažúrová 4. miesto, čím sa tiež stala úspešnou riešiteľkou a najlepšou šiestačkou v kategórii.

            Obe dievčatá delil od postupu len jeden bod.

            V najmladšej kategórii skočil najlepšie Miško Vigoda, ktorý síce nezískal titul úspešného riešiteľa, ale obsadil krásne 2. miesto.

            Na všetkých zúčastnených som nesmierne hrdá a srdečne im gratulujem !!!

            JH

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Prázdniny pre žiakov začínajú vo štvrtok 6. apríla 2023 a končia v utorok 11. apríla 2023.

            Vyučovanie podľa rozvrhu bude opäť prebiehať od stredy 12. apríla 2023.

          • O čom čítame 2023

          • FOTOALBUM

            Žiaci 1. stupňa strávili tri popoludnia v našej školskej knižnici, aby si zasúťažili, zabavili sa a strávili príjemné chvíle pri knihách a s knihami. V súťažných úlohách si preverili pozornosť a počúvanie s porozumením.

            Knižné príbehy, ktoré im nie raz  vylúdili úsmev na perách patrili známym detským autorom: Kriste Bendovej, Astrid Lindgrenovej, Jaroslave Blažkovej a Dušanovi Dušekovi.
            Víťazmi sa stali všetci, ktorí si odniesli za hrsť pekných zážitkov a príjemný pocit.
            Dočítania priatelia :) !

          • Hrali sme divadlo

          • FOTOALBUM

            V marci sme si my, piataci, vyskúšali rolu bábkohercov. Na domácu úlohu sme dostali nacvičiť divadlo.

            Rozdelili sme sa do skupín. V skupine mal každý nejakú úlohu, napríklad jeden vybral text, druhý text vytlačil, ďalší vyrobili bábky. Pripravili sme si rôzne javajky, s ktorými sme divadlo odohrali. Každý príbeh bol niečím zaujímavý a zábavný. Napríklad O ctižiadostiivej myške, O troch prasiatkach, ktorý sa páčil až tak, že sa trikrát opakoval v rôznych aj netradičných prevedeniach.

            Všetci sme sa pobavili, pani učiteľka mala úsmev na tvári a svojich žiakov ocenila jednotkami.

            Ninka a Emka

          • "Čítať – porozumieť – precítiť – vyjadriť" - čítanie s porozumením v II.triede

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítanie s porozumením v II. triede 2023

            Vedieť čítať, čítať si pre radosť, ale čítanému textu i porozumieť, o to snažíme s našimi žiakmi už od najnižších ročníkov. Ako môžeme zistiť, či žiaci textu porozumeli? Spôsobov je veľa, napr. prerozprávať príbeh vlastnými slovami, odpovedať na otázky, zdramatizovať príbeh, alebo ho vyjadriť prostredníctvom farbičiek, či modelovania. A práve o to sa pokúšali druháci počas niekoľkých hodín výtvarnej výchovy. Výtvarne stvárnili niekoľko básní. Ako sa im to podarilo? Posúďte už Vy! Ja si myslím, že niektoré práce by sa kľudne mohli stať ilustráciami v detských knihách.

                                                                                                                                                    triedna pani učiteľka Zuzka

          • ŠKOLSKÝ E-SHOP

          • Dobrý deň všetkým!
            Máme pre Vás skvelú novinu!
            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsbenus/ 

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 5.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!
            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!  
            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 
            vedenie školy 

      • Nechci byť človekom, ktorý je úspešný, ale buď človekom, ktorý za niečo stojí.
      • Albert Einstein
      • Miluj všetkých, dôveruj málokomu, neubližuj nikomu.
      • William Shakespear
      • Študent nie je nádoba, ktorú treba naplniť, ale fakľa, ktorú treba zapáliť.
      • Carl Rogers