• Výsledky volieb zástupcov rodičov do Rady školy pri ZŠ Beňuš

          • Volebná komisia po realizácii volieb spočítala hlasy. Na základe výsledkov volieb do Rady školy pri ZŠ Beňuš zo zástupcov rodičov voľby dopadli nasledovne:

            • Zuzana Gažúrová (IV.A) – 47 hlasov
            • Milan Šajgalík – (III.trieda) – 47 hlasov
            • Mgr. Adriana Gašperanová  (V.trieda) – 40 hlasov
            • Janka Masaryková (II.trieda) – 33 hlasov
            • Ing. Martin Kovalčík (V.trieda) – 27 hlasov
            • Alena Pôbišová (IV.A trieda)  ­– 26 hlasov
            • Ing. Michal Kán (I.trieda) – 20 hlasov
            • Miroslav Pôbiš (IX.trieda) ­– 4 hlasy

            Za zástupcov rodičov žiakov základnej školy boli do Rady školy pri ZŠ Beňuš pre nasledujúce volebné obdobie 2022 – 2026 zvolení:

            • Zuzana Gažúrová
            • Milan Šajgalík
            • Mgr. Adriana Gašperanová
            • Janka Masaryková
        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame vás na celoškolské rodičovské združenie v školskom roku 2022/2023, ktoré sa bude konať v stredu 28.septembra 2022 o 15:30 hod. vo vestibule základnej školy. Po celoškolskom rodičovskom združení budú realizované triedne rodičovské združenia. V tento deň sa uskutočnia aj voľby do Rady školy.
            Veríme, že si svoj pracovný a osobný program zariadite tak, aby ste sa tohto rodičovského združenia zúčastnili.

          • Voľby do Rady školy

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo školy Vám oznamuje, že podľa §25 ods.12, písm. a) zákona č.596/2003Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, uplynie funkčné obdobie orgánu školskej samosprávy – Rady školy pri Základnej škole Beňuš (ďalej len RŠ). Riaditeľka školy, na základe prislúchajúcej legislatívy, vyhlasuje  voľby do RŠ pre nové funkčné obdobie, ktoré sa uskutočnia v kmeňových triedach základnej školy v termíne

            28.septembra 2022 o 16,00 hod.

            Do RŠ sa majú zvoliť štyria zástupcovia rodičov,  ktorí nie sú zamestnancami školy.

            Voľby zástupcu príslušnej kategórie voličov do RŠ sa môžu uskutočniť, ak sa volieb zúčastní nadpolovičná väčšina oprávnených voličov tejto kategórie. Ak sa nezíde nadpolovičná väčšina oprávnených voličov príslušnej kategórie, budú sa voľby opakovať o 30 minút po začiatku prvých volieb. Pri opakovaných voľbách sa účasť nadpolovičnej väčšiny voličov príslušnej kategórie nevyžaduje.

            Návrh na kandidáta do volieb RŠ pri ZŠ Beňuš, za kategóriu zástupcovia rodičov, je možné predložiť do 27.septembra 2022 do 12:00 hod., a to:

            • mailom na adresu zsbenus@zsbenus.edu.sk, návrh obsahuje meno, priezvisko, titul navrhovaného kandidáta, trieda, v ktorej má navrhnutý kandidát dieťa, vyjadrenie sa – „súhlasím s návrhom na kandidatúru, môj súhlas je možné overiť na telefónnom čísle ..................“
            • osobne s písomným vyjadrením súhlasu kandidáta (tlačivo tu),
            • kandidáta na voleného člena RŠ môže po jeho súhlase navrhnúť ktorýkoľvek z voličov (potrebný je písomný súhlas navrhnutého kandidáta).

            Postup: pri vstupe do budovy každý oprávnený volič bude podpisovať prezenčnú listinu určenú pre voľby do RŠ (zistenie nadpolovičnej väčšiny). Po podpise prezenčnej listiny dostane 1 hlasovací lístok. Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním v kmeňových triedach. Na hlasovacom lístku môže zakrúžkovať jedného, dvoch, troch, najviac však štyroch kandidátov. Ak na hlasovacom lístku bude označených viac kandidátov, volebný lístok bude neplatný. Členmi RŠ sa stanú štyria kandidáti, ktorí získajú najvyšší počet hlasov. Oprávnení voliči z radov rodičov si môžu uplatniť len jeden hlas bez rozdielu počtu detí v škole. Volič sa pri vstupe do kmeňovej triedy zapíše do prezenčnej listiny (rodič zastupujúci viacero detí, svoju prítomnosť potvrdí na prezenčnej listine v najnižšom ročníku) a pred odchodom z triedy, vloží hlasovací lístok do volebnej urny za prítomnosti triedneho učiteľa.

            Volebná komisia zhromaždí všetky hlasovacie lístky a po spracovaní volieb, vyhlási ich výsledky prostredníctvom webovej stránky školy (do 24 hodín od ukončenia volieb).

            Víťazom sú kandidáti podľa poradia od najvyššieho počtu hlasov, ak nastane rovnosť hlasov, o víťazovi sa rozhodne žrebovaním  (§1 ods. 9 Vyhlášky MŠ SR č.291/2004 Z.z.),

            RŠ v spolupráci s volebnou komisiou zabezpečí vyhotovenie zápisnice z volieb za prítomnosti overovateľov.

            Ing. Iveta Bartoňková

            riaditeľka školy

        • USMERNENIE K PLATBE POPLATKOV ZA ŠKD
          • USMERNENIE K PLATBE POPLATKOV ZA ŠKD

          • Vážení rodičia,

            v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia č.3/2022 o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Beňuš (ďalej VZN č.3/2022) s účinnosťou od 1.10.2022, vydala riaditeľka školy usmernenie k termínu a spôsobe úhrady poplatkov za ŠKD:

            1. Výška mesačného príspevku na úhradu nákladov (ďalej poplatok) od 1.októbra 2022 je 6 €. V mesiaci september to bolo ešte 4 €.
            2. Mesačný príspevok sa uhrádza bez ohľadu na dĺžku času a počet dní, ktoré dieťa strávi v ŠKD. V prípade, že zákonný zástupca ukončí dochádzku dieťaťa do ŠKD v priebehu mesiaca, nevzniká mu nárok na vrátenie príspevku.
            3. O  zníženie, alebo odpustenie poplatku môže zákonný zástupca požiadať riaditeľa školy na základe potvrdenia o hmotnej núdzi z ÚPSVaR.
            4. Ak zákonný zástupca dieťaťa neuhradí poplatok ŠKD do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca a neurobí tak ani pri upozornení na omeškanie, riaditeľ školy môže rozhodnúť o vylúčení dieťaťa z ŠKD.  
            5. Úhradu je možné uskutočniť:
            • bezhotovostným prevodom prostredníctvom internetbankingu resp. prevodným príkazom,
            • alebo aj v hotovosti vychovávateľke v ŠKD.

            Ak si zvolíte možnosť úhrady poplatkov za ŠKD prostredníctvom banky, poplatky uhrádzajte resp. vkladajte na príjmový účet Základnej školy Beňuš v PrimaBanke:

             číslo účtu: 2055321003/5600

            IBAN: SK84 5600 0000 0020 5532 1003

            Termín úhrad poplatku ŠKD:

            Poplatky za ŠKD uhrádzajte do 10. dňa príslušného mesiaca.

            Ak je to možné, uhraďte mesiace október až december 2022 jednou platbou. Ak to nie je možné, uhraďte október samostatne do 10.10.2022 a mesiace november a december jednou platbou do 10.11.2022.

            V decembri sa žiadne platby neuhrádzajú !

            Pri platbe na účet, musí platba obsahovať správny variabilný symbol, t.j. za ktoré mesiace poplatky platíte.

            Príklad:

            Ak platíte október 2022, variabilný symbol zadáte číslo mesiaca 10.

            Ak platíte za viac mesiacov, zadáte čísla všetkých mesiacov – 101112.

            Do správy pre prijímateľa vpíšte: SKD meno a priezvisko dieťaťa trieda, napr. SKD Janko Hrasko1

            Bez zadania variabilného symbolu a správy pre prijímateľa nebude možné platbu identifikovať a priradiť ku konkrétnemu dieťaťu!

            Poplatok môže zákonný zástupca uhradiť aj za viac mesiacov naraz, v tomto prípade z dôvodu ročného zúčtovania príjmov ZŠ je potrebné platbu rozdeliť nasledovne:

            • poplatok za obdobie október 2022 – december 2022 uhradiť v r. 2022 (poplatok zaplatiť do 10.10.2022),
            • poplatok za obdobie za viaceré mesiace v roku 2023 do 10-teho dňa prvého mesiaca plateného obdobia (najskôr 2.1.2023)
        • „Svet v kocke“ – výstava hračiek zostavených zo svetoznámej stavebnice Lego
          • „Svet v kocke“ – výstava hračiek zostavených zo svetoznámej stavebnice Lego

          • FOTOALBUM

            Videli ste už „Svet v kocke?“ Žiakom 2. – 4. ročníka našej školy sa to podarilo.

            V stredu 14. septembra 2022 si urobili exkurziu do blízkeho mesta Brezna. V Horehronskom múzeu si prezreli výstavu hračiek zostavených zo svetoznámej stavebnice Lego. Obdivuhodné, čo dokážu šikovné ľudské ruky. Deti si záujmom prezerali prekrásne stavby budov, áut, vláčikov, lietadiel zvieratiek, stromov, ba i kytice kvetov. Keď sa kolotoč, vláčiky, či veterný mlyn dali do pohybu, oči detí sa rozžiarili a tváre im skrášlil úsmev. Podoba významných budov z Brezna, hradu Modrý Kameň a iných bola na nerozoznanie od skutočnosti, len v malom. Pod šikovnými rukami „majstrov v stavaní z Lego“ sa zrodila krása. Krása, ktorá je vôkol nás. Dennodenne ju vidíme, no často si nevšímame jej jedinečnosť. Veríme, že táto exkurzia otvorila dvierka, aby sme tú krásu nechali vojsť.

            Exkurzia v múzeu bola obohatená o nákup drobných pozorností v obchode s hračkami. Pozorovať malých nakupujúcich bolo zážitkom najmä pre pani učiteľky. Hoci pršalo, dážď náladu deťom nepokazil, pochutili si i na kopčeku chutnej zmrzliny.

            Veríme, že si deti budú tento deň pamätať a pokúsia sa i v našej škole vyčarovať krásne a zaujímavé veci zo stavebnice Lego. Už teraz sa na ne tešíme!

                                                                                            pani učiteľky 2. – 4. ročníka

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Z dôvodu výskytu vší na našej škole žiadame rodičov, aby priebežne kontrolovali svojim deťom vlasy a v prípade výskytu urobili náležité opatrenia .

        • ŠKD - základné informácie
          • ŠKD - základné informácie

          • V školskom roku 2022/2023 otvoríme 3 oddelenia ŠKD pre žiakov 1. – 4.ročníka. Žiaci budú zaradení do ŠKD na základe žiadosti zákonného zástupcu a rozhodnutia RŠ.  

            Zákonný zástupca odhlási dieťa z ŠKD len zo závažných dôvodov (dlhodobé ochorenie, liečenie a pod.) Dieťa môže byť zákonným zástupcom odhlásené iba písomne, najneskôr 3 dni pred ukončením mesiaca.

            Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou ŠKD 

            Výška príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu na činnosti školského klubu detí je stanovená VZN Obce Beňuš na sumu 4,00 € mesačne.

            Mesačný príspevok sa uhrádza bez ohľadu na dĺžku času a počet dní, ktoré dieťa strávi v ŠKD. V prípade, že zákonný zástupca ukončí dochádzku dieťaťa do ŠKD v priebehu mesiaca, nevzniká mu nárok na vrátenie príspevku.

            O  zníženie, alebo odpustenie poplatku môže zákonný zástupca požiadať riaditeľa školy na základe potvrdenia o hmotnej núdzi z úradu práce.

            Ak zákonný zástupca dieťaťa neuhradí poplatok ŠKD do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca a neurobí tak ani pri upozornení na omeškanie, riaditeľ školy môže rozhodnúť o vylúčení dieťaťa z ŠKD.                                                 

            Úhradu je možné uskutočniť:

            • bezhotovostným prevodom prostredníctvom internetbankingu resp. prevodným príkazom,
            • vkladom v hotovosti na uvedený účet ZŠ v PrimaBanke,
            • alebo aj v hotovosti vychovávateľke v ŠKD.

            Ak si zvolíte možnosť úhrady poplatkov za ŠKD prostredníctvom banky, poplatky uhrádzajte resp. vkladajte na príjmový účet Základnej školy Beňuš v PrimaBanke:

             číslo účtu: 2055321003/5600

            IBAN: SK84 5600 0000 0020 5532 1003

            Poplatok za september 2022 v sume 4 € prosím uhraďte do 10.9.2022.

             

        • Nechci byť človekom, ktorý je úspešný, ale buď človekom, ktorý za niečo stojí.
        • Albert Einstein
        • Miluj všetkých, dôveruj málokomu, neubližuj nikomu.
        • William Shakespear
        • Študent nie je nádoba, ktorú treba naplniť, ale fakľa, ktorú treba zapáliť.
        • Carl Rogers